Mental Health Run i Stockholm lördag 21 september

Tillbaka

I samband med World Mental Health Day, som inträffar varje år den 10:e oktober, anordnar den ideella föreningen Mental Health Run ett lopp i Stockholm. I år äger loppet rum vid Sjöhistoriska museet lördag 21 oktober kl. 13:00.

Mental Health Run vill verka för att fler människor är fysiskt aktiva och för en förbättrad mental hälsa genom fysisk aktivitet. Läs mer om föreningen och loppet på Mental Health Runs hemsida https://mentalhealthrun.se/

 

I Mental Health Runs lopp kan alla delta och mötas på lika villkor oavsett bakgrund, ekonomiska förutsättningar, sjukdom eller motionsvana. Löpare, vardagsmotionärer, stavgångare, ni som har barnvagn, rollatorer eller liknande är alla hjärtligt välkomna att delta i loppet!

 

Mental Health Run är inte vinstdrivande utan det eventuella överskottet går oavkortat till Psykiatrifonden, som delar ut anslag till forskning inom det psykiatriska och psykologiska området i Sverige.

 

Varför ska jag vara med?

Psykisk ohälsa kan drabba oss alla, majoriteten av alla människor berörs själva eller som närstående. Vi vet också att människor med psykisk ohälsa får sämre vård, diskrimineras och, i onödan, dör betydligt tidigare än andra människor. Det går att ändra på! Psykisk och fysisk hälsa hänger ihop och Mental Health Run vill verka för rörelse, gemenskap och glädje.

Vi vill leva i en värld där alla har rätt till god hälsa, där ingen behöver känna skuld för sig själv och sin sjukdom. Du kan med loppet skapa en plats där du har rätt att vara den du är och där allas berättelser är lika viktiga.

Är du inte anmäld än?

Inga problem! Mental Health Run tar emot direktanmälningar på plats. Kom till loppet mellan kl. 10.30-11.45 för att anmäla dig. Det finns endast ett fåtal nummerlappar med tidtagning vid efteranmälan men det finns en rullklocka vid målgång för er som kanske inte får möjlighet till tidtagning.

 

Möt WeMind i Mental Health Runs sponsortält vid Sjöhistoriska museet. Och tack för varje steg du tar!

Välj din närmaste ort för bästa upplevelse.