Lund

Vi är en specialistpsykiatrisk mottagning som tar emot personer över 18 år för psykiatrisk bedömning, utredning och behandling. Hos oss jobbar specialistläkare i psykiatri, psykolog, sjuksköterska, kurator, skötare, arbetsterapeut och administrativ personal.

Sök vård

 

Du kommer till oss genom en remiss från annan vårdgivare, exempelvis din vårdcentral.

Du kan också göra en egenanmälan till oss. Ring oss så berättar vi mer eller logga in på Mina sidor hos 1177.

Via 1177 kan du också beställa intyg och förnya recept.

Om du behöver avboka besök pga sjukdom kan vi ofta erbjuda digitalt besök istället. Vänligen meddela detta i telefonsvarare eller via 1177, så skickar vi en digital kallelse.

Stöd för patienter och anhöriga/närstående
Behöver du som patient eller anhörig extra stöd eller vill ha mer kunskap? Nedan finns kontaktinformation till olika stödnummer och föreningar för patienter och anhöriga.

Stödnummer

Är du anhörig? Att stå bredvid någon som mår dåligt är många gånger tufft. Därför vill vi bjuda in dig som anhörig / närstående till en återhämtningsgrupp. Där vi har fokus på din återhämtning. Vi kommer använda oss av återhämtningsguiden för dig som står nära någon som mår dåligt. Studiecirkeln kommer vara en gång veckan i 8 veckor med start onsdagen den 7/2 14.30- 16.00 Vi bjuder på fika.

Detta är kostnadsfritt. Anmäl dig till Martina NSPH Skåne martina@nsphskane.se

Information till anhörig/närstående

WeMind Lund


Åldermansgatan 13
227 64 Lund

Öppettider
Måndag–fredag 08:00–17:00
Telefontid, rådgivning 09:00–11:00
Reception 8–11 och 13–15

Kontaktpersoner

Verksamhetschef
Josefine Mangbo

OBS! Skicka inte dina personuppgifter via e-post. För specifika frågor kring din vård kontakta oss på våra telefontider eller Mina sidor på 1177 E-tjänster. Detta gäller även önskemål om av- och ombokning av tider. För akuta ärenden, kontakta oss per telefon under våra ordinarie öppettider, övriga tider hänvisar vi till lokal psykiatrisk akutmottagning.

Hjälp oss att bli bättre!
Vi på WeMind strävar hela tiden efter att  ge bästa möjliga vård och utvecklas så att vi blir ännu bättre. För att kunna göra detta är dina åsikter som patient viktiga för oss.

Om du har tankar eller förbättringsförslag är du välkommen att kontakta Martina från brukarorganisationen NSPH Skåne. Dina synpunkter förmedlas anonymt till mottagningens verksamhetschef. Besvara gärna denna enkät: NSPH brukarenkät

Ni kan träffa Martina på mottagningen på onsdagar mellan kl 10-12, övrig tid går det bra att ringa och maila henne.

Martina Hägerklint
martina@nsphskane.se
072-973 59 15