PTSD

Det kan vara svårt att må bra igen efter att ha varit med om skrämmande traumatiska händelser i livet. Du kan få symtom som mardrömmar, ha svårt att koncentrera dig och vara lättretad. Med rätt behandling har många med posttraumatiskt stressyndrom goda chanser att må bra igen.

 

Vad är posttraumatiskt stressyndrom (PTSD)?

Du som har varit med om våldsamma, livshotande eller skrämmande händelser kan må dåligt psykiskt och få besvär från kroppen. För en del försvinner besvären så småningom av sig själv. För andra blir besvären kvar och påverkar hur det går i vardagen. De kan då ha fått PTSD. Det kan till exempel innebära att det känns jobbigt att göra saker som påminner om händelsen eller att ingenting känns roligt längre.Skrämmande och svåra händelser kallas ofta för trauma. 

Vad kan ge PTSD?

Enskilda händelser som till exempel olyckor, misshandel, våldtäkt, brott eller naturkatastrofer kan leda till PTSD. Det kan också vara händelser som pågår under en längre tid. 

 

Behandling

Det finns effektiva behandlingsmetoder för PTSD, inklusive att gradvis närma sig undvikna minnen och situationer för att minska symtomen, som erbjuds på WeMind Privat. Vi rekommenderar psykologisk behandling, så informera oss om att du önskar att träffa en psykolog när du bokar din första besökstid. 

Behandling

Vid den här typen av svårigheter rekommenderar vi psykologisk behandling, så vänligen ange att du önskar träffa en psykolog när du bokar.

Se prislista

Denna behandling finns i

  • Stockholm
  • Digitalt
  • Denna behandling riktar sig till

  • Vuxna
  • Barn (12+ år)
  • Citat från våra patienter